czwartek, 23 czerwca 2016

ROLADKI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
  • ŁOSOŚ WĘDZONY(BRZUSZKI) 350-450 G.
  • WRAP (TORTILLA ) 4 SZTUKI
  • SAŁATA LODOWA,RZYMSKA LUB MIESZANKA
  • SEREK TWAROŻEK TYPU ALMETTE 300 G,
  • DYMKA
  • PIEPRZ
KOLEJNA Z MOICH PROPOZYCJI TO ROLADKI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM,TO PRZEPYSZNA I ŁATWA DO PRZYGOTOWANIA PRZEKĄSKA,DOBRA NA KAŻDĄ OKAZJĘ.TO TYLKO PROPOZYCJA TEJ POTRAWY,PONIEWAŻ FARSZ MOŻEMY SKOMPONOWAĆ WEDLE WŁASNEGO UZNANIA.... ;-)
ŁOSOSIA MIESZAMY Z TWAROŻKIEM,POKROJONĄ DYMKĄ I PRZYPRAWIAMY PIEPRZEM
WYRABIAMY NA JEDNOLITĄ MASĘ,FARSZ DZIELIMY MA TYLE PORCJI,ILE MAMY TORTILLI
ROZPROWADZAMY RÓWNOMIERNIE NA CAŁEJ POWIERZCHNI I POSYPUJEMY SAŁATĄ,
NASTĘPNIE ZWIJAMY I KROIMY NA UKOS W PASKI DOWOLNA ( SZEROKOŚĆ) NADZIEWAMY WYKAŁACZKAMI PRZEZ ŚRODEK I NASZE PRZEKĄSKI MAMY GOTOWE.
PRZED PODANIEM PRZECHOWYWAĆ W LODÓWCE,ŻYCZĘ WSZYSTKIM SmaczneGo ;-)))
ZUPA OGÓRKOWA Z PULPECIKAMI ;-)

  • OGÓRKI KISZONE 500G.
  • WŁOSZCZYZNA PASKI 450G.
  • WYWAR 1,75-2 LITRY
  • ŚMIETANA DO ZUPY 18  400 ML.
  • KOPEREK,SÓL,PIEPRZ
  • 2-3 DUŻE ZIEMNIAKI
    PULPECIKI DO ZUPY
  • MIĘSO MIELONE 450 G
  • CZOSNEK 2 ZĄKI
  • NATKA PIETRUSZKI
  • JAJKO
  • BUŁKA TARTA 3-4 ŁYŻKI 
  • SÓL,PIEPRZ
CZOSNEK I NATKĘ PIETRUSZKI SIEKAMY
DODAJEMY DO MIĘSA,RESZTĘ SKŁADNIKÓW RÓWNIEŻ DODAJEMY I WYRABIAMY W MISCE NA JEDNOLITĄ MASĘ
PULPECIKI DOPRAWIAMY I FORMUJEMY WEDLE UZNANIA ,MNIEJSZE LUB WIĘKSZE KULKI ;-))) SmaczneGo
  • SZPARAGI ZIELONE LUB BIAŁE
  • SZYNKA DŁUGO DOJRZEWAJĄCA LUB BOCZEK
  • CYTRYNA
  • OLEJ,OLIWA
  • SÓL,PIEPRZ,CUKIER                           
SOS:
  • MASŁO 100 G.
  • MLEKO OKOŁO 50 ML.
  • SEREK TOPIONY 2 SZTUKI OKOŁO 200 G.
  • KOPEREK ŚWIERZY
SZPARAGI UMYĆ I OBRAĆ,ZROBIĆ VINEGRET I POZOSTAWIĆ W NIM SZPARAGI PRZEZ JAKIŚ CZAS
ZAWINĄĆ W BOCZEK LUB SZYNKĘ
GRILLOWAĆ,LUB ZAPIEKAĆ ,AŻ BOCZEK SIĘ ZRUMIENI ;-)

SOS,ROZPUŚCIĆ MASŁO NA MAŁYM OGNIU,DODAĆ MLEKO I SEREK
MIESZAĆ CAŁY CZAS ŻEBY SEREK NAM SIĘ IDEALNIE ROZPUŚCIŁ,DODAĆ PIEPRZ I KROJONY KOPEREK(DO SOSU NIE DODAJĘ SOLI,SEREK DODAJE NAM SMAKU)
SmaczneGo :-)))