poniedziałek, 28 marca 2016

ZUPA POMIDOROWA KREM
PALUCH DROŻDŻOWE Z KMINKIEM

DWIE PUSZKI POMIDORÓW 400g
WYWAR WARZYWNY 1 litr
DUŻA CEBULA
CZOSNEK 4 duże ząbki
OLIWA(OLEJ) 4 duże łyżki
PIERRZ
SÓL
BAZYLIA
OREGANO
ŚMIETANA DO ZUPY 200 ml












KOLEJNĄ MOJĄ PROPOZYCJĄ JEST ZUPA POMIDOROWA KREM,BARDZO PROSTA I ZARAZEM SZYBKA W PRZYGOTOWANIU.WYŻEJ ZAMIEŚCIŁEM SKŁADNIKI DO ZROBIENIA NASZEJ ZUPY,TERAZ OPISZĘ SPOSÓB PRZYGOTOWANIA NASZEGO DANIA.
JEŻELI MAMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANY WYWAR ZABIERAMY SIĘ DO POKROJENIA CEBULI W KOSTKĘ,CZOSNEK SIEKAMY I OBA SKŁADNIKI WRZUCAMY NA PATELNIĘ DODAJEMY OLEJ(OLIWĘ) I PODSMAŻAMY AŻ CEBULA SIĘ NAM ZESZKLI,DODAJEMY ZIOŁA,OREGANO I BAZYLIĘ I MIESZAMY WSZYSTKO RAZEM.POMIDORY Z PUSZKI DODAJEMY DO GORĄCEGO WYWARU,CAŁOŚĆ Z PATELNI RÓWNIEŻ PRZEKŁADAMY DO GARNKA,PRZYKRYWAMY I GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU PRZEZ OKOŁO 15-20 MINUT.
PO TYM CZASIE WSZYSTKO BLENDUJEMY(MIKSUJEMY) NA AKSAMITNY KREM,PRZED DODANIEM SOLI I PIEPRZU PRÓBUJEMY NASZĄ SMACZNĄ ZUPĘ ;-) 
FORMA PODANIA TO INDYWIDUALNA SPRAWA,JA OSOBIŚCIE DO KAŻDEJ PORCJI DODAJĘ DUŻĄ ŁYŻKĘ GĘSTEJ ŚMIETANY,NIE MIESZAM WCZEŚNIEJ Z ZUPĄ TAK PODANĄ KOMPLETNĄ POTRAWĘ PODAJĘ NA STÓŁ ŻYCZĄC WSZYSTKIM SmaczneGo :-)
DOBRYM DODATKIEM DLA NASZEJ ZUPY JEST PIECZYWO,JA PRZYGOTOWAŁEM PALUCHY DROŻDŻOWE Z KMINKIEM,ALE BAGIETKA TEŻ BĘDZIE EXTRA DODATKIEM.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz